PROMIS in gebruik


Via de Dutch-Flemish PROMIS group kunt u de Nederlands-Vlaamse PROMIS short forms krijgen. Nog niet alle PROMIS short forms zijn in het Nederlands-Vlaams beschikbaar. In de Instrument library, te vinden op de Almerikaanse website van assessment center vind u een overzicht van alle PROMIS short forms. Indien u interesse heeft in een Nederlands-Vlaamse versie van een short form die nog niet beschikbaar is, neem dan even contact met ons op.

 

We hopen dat de eerste PROMIS CATs in 2015 beschikbaar zijn voor gebruik in Nederland en Vlaanderen.

 

 

Samenwerking gezocht

Wij zijn op zoek naar onderzoeksgroepen die willen meewerken aan de validatie van PROMIS in diverse (patiënten)populaties en die interesse hebben om hierover gezamelijk artikelen te publiceren. Hoe de opzet van een dergelijke validatie studie eruit ziet, kunt u hier lezen. Bent u geïnteresseerd, neem dan contact met ons op.

 

 

Lees meer over het gebruik van PROMIS in onderzoek en klinische toepassingen in een recent artikel van Clifton Bingham et al.

Using patient-reported outcomes and PROMIS in research and clinical application: experience from the PCORI pilot projects.